Spirer fra Vidar Mæland Bakke ...

Spirer på nye flater

"Vi er i en nasjonal krisesituasjon. Mange kjenner på både frykt, angst og motløshet..." Slik innledes min podcast-serie som vi har kalt "Håpsord". Her på kontoret vårt i Lundegeilen 18 har virus-utbruddet fremskyndet planen om å ta "Spires plass" ut i et annet format: Podcast-formatet.

Flere og flere har oppdaget gleden ved å lytte til podcaster mens de går, gjør husarbeid eller bare sitter og har en rolig stund. Vi ønsker å gjøre både tidligere og nye tekster tilgjengelige som noe folk kan lytte til, ikke bare lese. Podcaster fra Spires Podd legges ut på Bymenighetens nettsider. Om en liten stund vil Spires Podd også være mulig å abonnere på gjennom Apple og andre steder hvor du finner dine podcaster.

PTRO-PRESTEN

Så tok også radiokanalen pTro kontakt med oss og lurte på om vi kunne innlede et samarbeid. De kunne tenke seg å få bruke podcast-seriene vi lager som innslag i sine radioprogram. De vil også gjerne ha mulighet til at lyttere kan sende inn spørsmål til det de ønsker å kalle for pTro-presten.

Podcast-serien ruller allerede på pTro sine sendinger, og denne uka blir pTro-presten lansert offisielt. pTro er en kristen radiokanal som siden mars 2018 har hatt sendinger og kontorer i Stavanger, Kristiansand og Bergen. I 2019 ble dekningsområdet utvidet med sendinger i deler av Akershus, Buskerud, Trøndelag, Nordland og Troms. pTro er en sammenslåing av tre radioer: Radio Gnisten (Bergen), Radio Sørvest (Stavanger) og Gimlekollen Radio (Kristiansand). pTro har nesten 14000 daglige lyttere.

Tiden vil vise hvilke flere programposter som kan komme ut av dette, både i den spesielle tiden vi er i nå med færre fysiske møtepunkter i menighetsfellesskap, men også når situasjonen skal tilbake til det normale.

Nei, jeg har ingen planer om å slutte i Bymenigheten-Sandnes. Dette gjør jeg som en del av prestetjenesten i Bymenigheten. Som menighet har vi som visjon "at nye mennesker skal komme til tro på Jesus, bli ført inn i et deltagende fellesskap, der alle vokser i tro og kjærlighet". Og vi har verdiene "raus", "utrustende" og "utadrettet". pTro en fabelaktig plattform for å nå lenger ut med håpsord om Jesus i hverdagen.

Hilsen Vidar Mæland Bakke,
Prest og daglig leder i ByMenigheten - Sandnes

I nærheten av Moi har Vidar Mæland Bakke og hans familie en liten hytte som kalles Spires Plass. Der har de plantet bærbusker og litt blomster. "Spire" er ett av de navn som brukes om Messias i Det gamle testamentet, han vi kristne kjenner som Jesus.

Etterhvert har Spires plass blitt symbol for mer enn et fysisk sted: Et sted for «ordbruksarbeid». Vidar liker å plante små ordfrø, se hva de blir til. Noen av ordspirene finner sin vei inn i talene hans som prest. Mange blir først og fremst værende som spirer på bloggen SpiresPlass.no og noen finner veien hit til Spires Podd.

Kom gjerne innom Spires Podd hvis du kan trenge noen ord til håp, oppmuntring og ettertanke!

Håpsord - Hvor kommer gleden fra? (2:52)
Håpsord - Skal jeg late som at jeg er glad? (4:14)
Håpsord - I en ørken har Guds folk vært før (12:11)
Håpsord - Nå må andre synge og spille (3:18)
Håpsord - Å havne i eksil (3:41)
Kjært barn - mange navn: Menneskesønnen (2:18)
Kjært barn - mange navn: Messias (2:09)
Kjært barn - mange navn: Immanuel (2:15)
Kjært barn - mange navn: Den nye Adam (2:18)
Kjært barn - mange navn: Spire (2:22)
Kjært barn - mange navn: Veien (2:00)
Kjært barn - mange navn: Fredsfyrste (2:07)
Kjært barn - mange navn: Evig far (2:04)
Kjært barn - mange navn: Veldig Gud (2:01)
Kjært barn - mange navn: Underfull rådgiver (1:55)
Kjært barn har mange navn (2:26)
Hyrdene i Ankaramalaza (1:38)
Inderlig medfølelse (1:31)
Ensom og forkommen (1:36)
Som griser uten en omsorgsfull bonde (1:30)
En i mengden (1:29)

Vidar Mæland Bakke er hovedprest og daglig leder i Bymenigheten - Sandnes. Han har en blogg som heter "Spires plass" der du kan lese flere "spirer" fra hans ordbruksarbeid. Han har utgitt bøkene «Disippelrytmer» og «Gi mine øyne lys».

ByMenigheten - Sandnes

KONTAKT OSS!